sâmbătă, 20 iunie 2015

sejur in insula LefkadaSingurul prilej cu care am fost intr-un sejur in insula Lefkada a fost pentru o documentare, oarecum. Doream sa realizez niste picturi si imi trebuiau mai multe imagini, pe viu, ale acestei insule despre care auzisem atatea. Cel mai des mi se spunea despre cromatica sa: felul cum plajele sclipeau in bataia soarelui, degradeurile culorilor marii, o multitudine de nuante de albastru si turcoaz mai intense decat culoarea cerului, facand ca aici jos, pe pamant, sa fie un paradis cu mult mia fermecator decat cel ce se spune ca ar fi sus. Am zis ca o croaziera va fi cea mai potrivita. In acea vreme ma aflam deja in Grecia, foarte aproape de insula si mi-am zis sa nu ratez ocazia
            Bineinteles, nu se poate pune vorba sa nu fie inclusa in program si vizitarea plajelor, oraselor si locurilor pline de cultura Greciei. M-am delectat atat cu mancarea traditionala, localnicii dovedindu-se a fi mai mult decat amabili, chiar foarte prietenosi, cat si cu dansurile specifice. Am vazut o multime de obiective turistice care va vor taia rasuflarea: pestera Papanikolis, satul Fiskardo, cascada Dimossari, capul Dukato si manastirea Faneromeni. Dintre toate obiectivele, cel mai mult mi-a placut satul Fiskardo.
            Mai mereu am avut cate o activitate de facut, fiecare dintre pasageri reusind la sfarsitul calatoriei sa isi faca o imagine foarte clara asupra traditiei inedite oferite de aceasta insula minunata si a culturii ce o detine.
            Cel mai mult de pe tot parcursul croazierei mi-a placut peisajul care de cele mai multe ori era sabatic, linistit, intim uneori. In aceste locuri, mama natura a avut cu siguranta timp sa isi expuna operele fara ca omul sa umble prea mult, ceea ce e mai rar inalnit in zilele nostre. Pentru cei ce cauta linistea si ocazia de a reflecta putin asupra frumusetii naturii, insula Lefkada este cea mia potrivita!
            Personal, experienta m-a ajutat atat mie prfesional pentru picturi, cat si pentru relaxare, continuand sa aleg aceeasi locatie si pentru anul viitor. Daca veti alege si dumneavoastra tot insula Lefkada, va promit ca va veti bucura de fiecare clipa petrecuta! Sa aveti o croaziera de vis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu